Nu får fler hyresgäster möjlighet att påverka standarden i sin bostad

En yngre man och en äldre kvinna sitter i en soffa och samtalar

 

I mitten av augusti 2021 utökas Krokomsbostäders tillvalsprogram och fler hyresgäster får möjlighet att beställa olika tillval för att höja standarden i sin lägenhet.

Tillvalsprogrammet erbjuder flera åtgärder, från lite enklare saker som dörröga och handdukstork till tvätt- eller diskmaskin. Kostnaden för tillvalet läggs därefter på månadshyran och blir permanent. Möjligheten lanserades i januari 2021 och erbjuds i etapper för att kunna hantera beställningar och installationer i rimlig tid. När etapp två inleds i augusti kommer ungefär hälften av alla hyresgäster ha möjlighet att beställa personliga tillval.

Peder Lemon, underhållschef är berättar att pandemin orsakat en del fördröjningar i leveranserna men beställningar och installationer har kunnat genomföras enligt planerna.

- Egen diskmaskin är det populäraste tillvalet hittills. En del har också valt att installera ett dörröga eftersom det är en billig och bra säkerhetsåtgärd, säger Peder Lemon.

Tillvalsprogrammet utvärderas kontinuerligt inför kommande etapper och utökning av områden där tillval blir möjligt ingår i planen.

- Utvärdering kommer att göras under hösten 2021 och om kostnadsberäkningarna håller kan kanske samtliga hyresfastigheter kunna erbjudas tillval redan före jul, säger Linus Ekqvist, vd.

Hyresgäster aktuella för tillval i etapp två kommer att få information om tillval i sin brevlåda under sommaren. I mitten augusti blir det möjligt att beställa.

Mer information om vilka tillval som erbjuds och hur du beställer hittar du här:

Länk till Tillvalsprogram >>