Antalet trygghets­boenden utökas i Krokoms kommun

ett äldre par ler och håller om varandra

För att möta efterfrågan av bostäder för äldre har Krokomsbostäders styrelse beslutat att göra en anpassning av befintliga lägenheter i Föllinge och Alsen.

Behovet av bostäder för äldre som klarar sig på egen hand men vill ha närhet till samvaro och möjlighet till stöd och hjälp är stort. Sedan 2018 finns ett fåtal trygghetslägenheter i anslutning till Solbacka i Föllinge. Samtliga är uthyrda och kölistan växer. Linus Ekqvist, vd för Krokomsbostäder är nöjd och ser fördelarna med beslutet att anpassa fler lägenheter.

- Det känns viktigt att kunna möta efterfrågan och bidra till att skapa attraktiva bostäder för äldre. Dessutom möjliggör det för oss att fylla några av de vakanser som idag finns på orter utanför Ås och Krokom, säger Linus Ekqvist.

Inledningsvis kommer ett 20-tal lägenheter och två samlingslokaler att renoveras och anpassas på Barkabystigen i Föllinge och i området Tunan i Alsen.

- Planering är igång och anpassningarna beräknas vara slutförda under senare delen av 2021. Men det går utmärkt att redan nu kontakta Krokomsbostäders Bobutik för att anmäla sitt intresse för att flytta in i de anpassade trygghetslägenheterna, berättar Linus Ekqvist.