Totalrenoveringen av Blomstergården upphandlas

Blomstergården

Den stora renoveringen av äldreboendet Blomstergården har nått en ny milstolpe. Upphandlingen har inletts och bygget beräknas stå färdigt våren 2025. Allt för att öka antalet boendeplatser i centrala Krokom och tillmötesgå moderna krav på särskilt boende för äldre (SÄBO).

I maj 2025 beräknas ytterligare 20 toppmoderna boenden stå färdiga på Blomstergården, som nu ska totalrenoveras av en privat aktör. Det blir en ny rumsindelning, egna kök och badrum, fräscha ytskikt och nya el- och ventilationsinstallationer – bland mycket annat. Blomstergården ska också anpassas till ett särskilt demensboende på första våningen och får en korttidsavdelning på det andra våningsplanet.

– Nuvarande lokaler uppfyller inte de krav som finns på ett fullvärdigt boende som det ser ut idag. De äldre ska få ett modernt och fräscht boende. Dessutom får personalen bättre arbetsmiljö med praktiska och lättjobbade lokaler, säger Ann-Marie Ågran, verksamhetschef särskilt boende i Krokom.

Ann-Marie Ågran får medhåll av Linus Ekqvist, vd för Krokomsbostäder:

– Det är så stora förändringar att det går att likställa med en nyproduktion. När vi gör sådana här åtgärder vill vi att hela fastigheten blir toppmodern.

Upphandlingen är nu officiell och anbuden har börjat strömma in. Linus Ekqvist ser redan ett stort intresse från privata aktörer som vill ta sig an projektet.

– Det är ett omfattande projekt med många intresserade. Det är en upphandlingsform där vi har lagt mycket tid på att ta fram underlag som visar hur det ska se ut när det är färdigt. Vi har förväntningar på hur vi vill ha det och vad det ska få kosta, säger Linus Ekqvist.

Upphandlingen ska vara färdig i januari 2024 och bygget inledas kort därefter. I maj 2025 beräknas nya Blomstergården stå färdigt att välkomna de äldre igen.

– Att höja standarden och utöka antalet platser för särskilt boende för äldre betyder mycket för Krokoms kommun och Krokom som ort. Eftersom Blomstergården ligger centralt, och i anslutning till hälsocentralen, är det en viktig pusselbit i sammanhanget, säger Linus Ekqvist, vd för Krokomsbostäder.

För mer information

Linus Ekqvist, vd för Krokomsbostäder, 0640-16461

Ann-Marie Ågran, verksamhetschef Krokoms kommun, 0640-165 21

Kontakt:

VD
Linus Ekqvist: 0640 161
E-post »

Kommunikationschef
Åsa Sjödin: 0640 161 47
E-post »